Om

Ernesto Naranjo

Att skriva om sig själv, så där kortfattat som det bara kan gå tycker jag är näst intill omöjligt. Jag tycker att det finns så mycket att berätta om mig själv. Men jag kan ändå börja med att berätta att jag är född i El Salvador. I ett litet land i mellan Amerika. När jag var ca 4 år blev min far tvungen att fly från El Salvador och jag tillsammans med min mamma blev tvungna att göra som han. Till slut fick vi chansen att bosätta oss någonstans och då hade jag hunnit bli ungefär 7 år. Så, sedan 7 års ålder har jag bott i detta underbart vackra land. I dagsläge har jag hunnit bli 40 år och äventyren tycks inte avta med tiden, (tack och lov). Jag har både fru, två barn och så bor vi på radhus i fantastiska Valbo (strax utanför Gävle). När det kommer till yrkesroll tycker jag att det är en aningens svårt att sätta mig själv i ett yrkesfack. Framför allt eftersom jag arbetat inom olika områden. Vilket jag både stortrivs med och som jag inte skulle kunna tänka mig att vara utan!

Ett av mina arbetsområden i mitt eget företag är att jag är livscoach. Det är dels intresset för människor, liksom våra olika roller på en verksamhet som gjort att valde att bli livscoach. Mitt intresse och vilja att utvecklas i min yrkesroll ökade ju fler ansvarstagande roller jag valde att ta. En stor del av min arbetslivserfarenhet kommer från kriminalvården. Vilket är även där jag haft arbetsledande befattningar som t.ex vakthavandebefäl, instruktör, projektansvarig, personalsamordnare och personalassistent. 

Det är just utifrån dessa roller som mitt intresse för den personliga utvecklingen kom. Jag kunde därefter fördjupa min kunskap inom organisation, ledarskap och hälsa när jag började studera på Stockholms universitet. I dagsläge är jag diplomerad och certifierad livscoach och detta ser jag som en fantastiskt utgångspunkt för att kunna arbeta med individer på olika verksamheter och organisationer oavsett vad dessa människor har för önskemål till förändring. Jag har alltid haft tesen att människan är själv ansvarig för sin egen utveckling. Vilket är detta som är grundtanken i yrket som livscoach. Där ser jag mig själv som ett verktyg för individen så att den kan finna sina egna svar likväl som den sätter sina utmaningar för ett bättre mående och liv.

Hur kommer då min andliga och spirituella sida med in i bilden? Jo, den sidan har jag alltid haft. Bara det att jag inte kunnat anamma den då jag saknat rätt stimuli och hjälp. Och det var det som just hände för ca 5 år sedan. Det är tack vare hjälpsamma vänner och bekanta som jag började utveckla min andliga och spirituella sida mer. I dagsläge är jag Reiki Master. Jag gjorde min utbildning i Glastonbury, England och den som initierade mig var Maria Nylow. Det var en fantastisk resa, både fysiskt likväl som andligt/spirituellt. 
Idag ser jag mig själv inte enbart som healer, utan jag ser mig själv som medial healer. Det är nämligen som så att jag emellanåt får budskap när jag ger healing i form av bilder, intryck och känslor. I vissa fall ger jag uttryck för den här sidan genom att göra tavlor. Att uttrycka mig genom tavlor som jag gör av kolstavar är väldigt nytt för mig.

Så hittills har jag gjort klart några tavlor. Du hittar mina tavlor under Ernesto's Skapelser!  Det jag ritar kan antingen vara en del av det jag får till mig, eller så kan det vara hela bilden. Det är mycket olika från gång till gång.

Det här med att jag även är garnåterförsäljare är ju också lite roligt. De som känner mig sedan länge och som jag även arbetat med undrar säkert hur det kommer sig att just jag fått för mig att arbeta som garnåterförsäljare?! Ja, det finns ju ett uttryck som säger ”man blir som de man umgås med”! En stor inspirationskälla i det här området är ju så klart min vän, bästis, och framför allt mamman till mina två underbara barn - min fru Maria. Hon har både stickat och virkat så länge jag kan minnas, dessutom har hon fått mig att prova på det också. Vi har pratat om att starta garnverksamhet. Men inte kommit längre än så. Och i egenskap av livscoach så blev ju frågan till mig själv. "Vad hindrar mig från att bli det?" Resultatet blev att jag nu är återförsäljare för DROPS Design! Visst är det fantastiskt när man tillåter sig själv att vara öppen för möjligheterna?

Det är med lätt röda kinder som jag biter mig på läppen och tänker tillbaka på det jag skrev från början - att det är svårt för mig att hålla mig kort.

Jag hoppas att jag kan vara din hjälp, oavsett vad du väljer för typ av tjänst hos mig, eller om du endast väljer att handla garn hos mig.Lev i kärlek! <3

/Ernesto