Reiki

GARN  COACHING  REIKI

 

 Usui Holy Fire Reiki

 

Reiki är en behandlingsmetod som är effektiv mot stress, ångest, fysiska och psykiska spänningar. Reiki räknas in i begreppet healing. För att utöva eller ta emot healing behövs ingen speciell religiös tro oavsett . Det spelar ingen roll om man är spirituell eller vetenskapligt lagd. Reiki räknas idag som friskvård av Skatteverket.

 

Reiki behandlingen utgår från att kropp och psyke ska fungera som en helhet vilket gör det möjligt att arbeta på flera plan samtidigt, därför behandlas oftast hela kroppen fastän besväret kan upplevas att finnas på ett visst ställe.

 

 

I Reiki kan fysisk beröring användas, detta aktiverar hormoner som ger kroppen en känsla av att må bra. Denna känsla går att liknas vid akupunktur. Reiki delar också likheter med olika typer av terapier, där tanken är att smärtsamma minnen som lagrats i kroppen som en blockering ska upplösas med hjälp av beröring.

 

Reikins betydelse

 

Ordet Reiki består av två ord där Rei översätts till universell eller allomfattande, men det betyder också högre visdom, Gudsmedvetandet eller den dolda styrkan. Den översättning man väljer är beroende på vad man tror. Det andra ordet är Ki som betyder livsenergi, det som flödar genom allt levande – människor, djur och växter. Livsenergin kallas också för qi, chi eller prana. Denna universella livsenergi påverkar allt som är levande, det vill säga människor, djur och växter. Reikienergin fungerar oavsett om man tror på den eller inte.

En viktig person inom Reiki


Den person som är väldigt viktigt i detta sammanhang är  Dr Mikao Usui. Det var Dr. Mikaos Usui som återupptäckte Reiki i Japan. Denna upplevelse skedde i Buddisttemplet i början av nittonhundratalet.


Usui Sensei började sedan hjälpa och ge healing till andra människor, de fattiga människorna i Kyoto. År 1922 startade han Usui Reiki Ryoho Gakkai (Usuis Reikihealing-förening) och öppnade en klinik i Tokyo. Det var här som Usui Sensei började undervisa och även ge behandlingar. Usui skapade också reikis fem grundprinciper som kallas gokai.

De fem grundprinciperna

 

Bara för idag vill jag:

 

leva i tacksamhet

 

låta bli att oroa mig

 

låta bli att vara arg

 

utföra mitt arbete hederligt

 

visa kärlek och respekt för allt levande

Upplevelser och effekter

 

Den som genomgår en Reikibehandling får sin egna alldeles speciella upplevelse och ingen upplevelse är den andra lik. En del personer upplever ingenting, medan andra upplever mer. Den upplevelse som de flesta ändå känner är den avslappnande känsla och lugnet som infinner sig under behandlingen. Det finns dem som är så avslappnade att de somnar under en Reikibehandling och andra får halvvakna drömsekvenser som ger dem insikter i de problem som de har i vardagen.

Reiki hjälper till genom att:


den upphöjer kroppen till en total avslappningsnivå


göra att mottagaren tänker klarare


den frigör stress och spänningar


hjälper kroppens naturliga förmåga till läkning


renar kroppen från gifter och slaggprodukter


balanserar kroppens energier och löser upp energiblockeringar.

 

Reiki och den traditionella vården

 

En Reikiutövare behandlar aldrig en sjukdom eller ett visst problem. Med andra ord – att bli helad innebär inte alltid att det är samma sak som att någon blir botad från en fysisk sjukdom. Utan helande innefattar främst en avslappnande effekt fysiskt och mentalt i hela människan.

 

Reikiterapin har i dagsläge accepterats mer inom den traditionella läkarvården i ett flertal länder världen över. Länder som Australien, Nya Zeeland, Malaysia, Storbritannien , USA och Tyskland har reikiterapeuter kopplade till sjukvården och behandlar sina patienter framgångsrikt. Bara i  USA finns det över 800 sjukhus som erbjuder Reiki för sina patienter.

Jag är medlem i förenade reikiförbundet

Besök oss 

Address: Ludvigsbergsägen 16, 818  31 Valbo

Email: info@emras.se

Phone: 070 - 37 88 323

GARN  COACHING  REIKI

Godkänd för F-skatt

Momsregistrerad

© Copyright. All Rights Reserved.

Acceptera